Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΕΑΑΣ/ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι του Παραρτήματος
1. Σας αποστέλλουμε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με το πρόγραμμα και όλες τις πληροφορίες  για την εκδρομή του θέματος.( Ανακοινώνεται ενωρίς επειδή υπάρχει στενότητα κρατήσεων στα ξενοδοχεία του Αργυροκάστρου).
2. Το παρόν  κοινοποιείται και στα Παραρτήματα της ΕΑΑΣ  και  στους Συνδέσμους Τάξεων  και Ο-Σ για την ενημέρωσή τους, ενώ θα αναρτηθεί  στην ιστοσελίδα μας (www.eaasxanthis.gr) και το fb.
3. Λοιπά όπως στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για το ΤΣ/ Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης
        Με εκτίμηση

Υπτγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης
     Πρόεδρος ΤΣ
(ΚΙΝ:6937100910).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :
Στον παρακάτω σύνδεσμο
δείτε εικόνες και VIDEO, από το φετινό Προσκυνηματικό Ταξίδι (30 Σεπ-2 Οκτ.2016)
 http://www.eaasxanthis.gr/drasteriotetes/proskynematikeekdromestebepeiro309-2102016

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ- ΣΧΟΛΙΑ   (Με την ευκαιρία σας παραθέτω κάποια συναφή  στοιχεία με το θέμα).

  1. Συμπληρώθηκαν  από τότε,  75 ολόκληρα χρόνια και οι 7976 πεσόντες στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου, κατά το Έπος 1940 – 41, σχεδόν στο σύνολό τους δυστυχώς συνεχίζουν να παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι, σε ομαδικούς τάφους ή με διάσπαρτα οστά τους στα πεδία των μαχών.

 2.  Πέρασαν 7 χρόνια, από την υπογραφή Συμφώνου μεταξύ Ελλάδας – Αλβανίας για την περισυλλογή των οστών και τον ενταφιασμό στα δύο Στρατιωτικά Κοιμητήρια (Βουλιαράτες - Κλεισούρα *), χωρίς όμως μέχρι σήμερα αυτό να εφαρμοστεί. Η Μικτή Επιτροπή Ελλάδος – Αλβανίας, που συνεδρίασε μόνο μια φορά τον Απρίλιο 2012 και  μέχρι σήμερα  καμία από τις αποφάσεις δεν υλοποιήθηκε από την Αλβανία. ( Το θέμα ήταν στην ''ατζέντα '' των θεμάτων της πρόσφατης επίσκεψης στην Αλβανία του Υπουργού Εξωτερικών κ.Νικ.  Κοτζιά, ενώ στη συνέχεια  ετέθη και στον Πρόεδρο της Αλβανικής Βουλής κ. Ιλίρ Μέτα, στην πρόσφατη Επίσημη  επίσκεψή του στην  Αθήνα ( 10 και 11 Οκτ.2016 ).
      * Σημείωση: Στην ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ   με πρωτοβουλία του  Αρχιεπισκόπου Τυρράνων και Πάσης Αλβανίας κκ. Αναστασίου, κτίστηκε εξαρχής η Μονή Αγ. Νικολάου και το Στρ. Νεκροταφείο με 350 μνήματα (τα οποία  συνεχίζουν να είναι κενά), ενώ τα οστά βρίσκονται σε οστεοφυλάκια εντός της παρακείμενης Μονής .
  3. Είναι απορίας άξιον  πώς είναι δυνατόν στην Ελλάδα σε κάθε επέτειο της 28ης Οκτωβρίου να εκφράζεται η περηφάνια για τους γενναίους, να εκφωνούνται πανηγυρικοί λόγοι, να γίνονται τελετές και παρελάσεις και οι  ήρωες αυτοί να παραμένουν εκεί ξεχασμένοι και άταφοι, επί 75 ολόκληρα χρόνια.

 4.Επιβάλλεται, έστω και αργά, να πράξουμε, το πατριωτικό, θρησκευτικό και εθνικό καθήκον, για τους γενναίους που λάμπρυναν την ιστορία της πατρίδας, άλλαξαν την έκβαση ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και προκάλεσαν τον παγκόσμιο θαυμασμό.
5. Το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης με τη διοργανούμενη προσκηνυματική  εκδρομή , προσδοκά να αναδειχθεί το θέμα Πανελληνίως  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.