Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Μεγάλη συγκέντρωση συζύγων θανόντων για τις συντάξεις Χηρείας

        
Με κεντρικό σύνθημα «Μαύρη Διαμαρτυρία Επιβίωσης» εκατοντάδες μαυροφορεμένες χήρες και άλλοι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν σήμερα, 30/5, μαζική συγκέντρωση στην Αθήνα, στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, ενάντια στις αλλαγές που φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου που για ορισμένες κατηγορίες καταργεί το δικαίωμα στη σύνταξη λόγω χηρείας.

Εν συνεχεία πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην Βουλή των Ελλήνων, όπου και επέδωσαν ψήφισμα εναντίον του άρθρου 12 του Ν.4387/2016, με το οποίο για πρώτη φορά στην Ελληνική ιστορίακαταργείται σύνταξη, αυτή της Σύνταξης Χηρείας, με ηλικιακά κριτήρια.

Στη συγκέντρωση που οργανώθηκε και προετοιμάστηκε από τον Σύλλογο Συζύγων Θανόντων «ΑΞΙΑ»συμμετείχαν 31 φορείς συνταξιούχων και εργαζομένων.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και μίλησαν, εκτός άλλων, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ της ΛΑ.Ε και πρώην Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και ο Γιώργος Ρωμανιάς, νομικός και πρώην Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο Δημήτρης Στρατούλης στο χαιρετισμό του ανάφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θερμά συγχαρητήρια για την πρώτη και ιδιαίτερα μαζική κινητοποίησή σας. Η ΛΑ.Ε στηρίζει τον αγώνα σας κατά των απάνθρωπων ρυθμίσεων του άρθρου 12 του νόμου 4387/2016, που αφορά την κατάργησησυντάξεων χηρείας με ηλικιακά κριτήρια καθώς και τη δραστική μείωση όλων των συντάξεων χηρείας.

Η απαράδεκτη, αντισυνταγματική και ηλικιακά ρατσιστική αυτή νομοθετική ρύθμιση πρέπει νακαταργηθεί. Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στον αγώνα σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.