Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

«Θύελλα» για τη τεράστια ζημιά 90 εκατ. ευρώ στο ΜΤΣ

Τεράστια οικονομική ζημιά στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, προκαλεί η δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία μειώνεται και μάλιστα αναδρομικά από το 2014 το ετήσιο μίσθωμα του εμπορικού κέντρου ΑΤΤΙΚΑ, από τα 26,4 εκατομμύρια ευρώ στα 7,6 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για πρωτοφανή μείωση που υπερβαίνει το 70% του ενοικίου που προκαλεί προβληματισμούς και εντάσεις στους κόλπους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

Προφανώς για να εκδοθεί μια τέτοια δικαστική απόφαση οι αρμόδιοι παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης δεν χειρίστηκαν σωστά την υπόθεση και ευθύνονται για επικίνδυνη ολιγωρία.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος, έπρεπε να είχε προστατέψει την περιουσία του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, η οποία θα υποστεί ζημιά ενενήντα εκατομμυρίων ευρώ, αφού η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ.

Βέβαια, μετά την απόφαση του εφετείου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΕΘΑ προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο.

Μόνο που η προσφυγή έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα, με δεδομένο ότι ο Άρειος Πάγος δεν υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης, αλλά κρίνει μόνο τη νομιμότητα της διαδικασίας. Παράγοντες του Μετοχικού Ταμείου Στρατού κάνουν λόγο για γιγαντιαίο σκάνδαλο σε βάρος της περιουσίας του Δημοσίου και ζητούν εξηγήσεις από αυτούς που χειρίστηκαν την υπόθεση σε επίπεδο Δικαιοσύνης.

Δεν αποκλείουν μάλιστα το ενδεχόμενο υπόγειων συναλλαγών, που είχαν σαν αποτέλεσμα κάποιοι να απεμπολήσουν συνειδητά τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Τα κρίσιμα ερωτήματα που τίθενται είναι:

Πρώτον: Ποιοι παράγοντες του ΥΕΘΑ και του ΜΤΣ χειρίστηκαν τη σοβαρή αυτή υπόθεση;


Δεύτερον: Ποιες προτάσεις κατατέθηκαν στα δικαστήρια από τους δικηγόρους του ΔΝΤ;

Γιατί ο λαλίστατος Πάνος Καμμένος δεν αντέδρασε στην απόφαση που τσακίζει στην κυριολεξία τα οικονομικά του ΜΤΣ;

(ΚΑΡΦΙ-20/10/2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.