Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Η δραματική ηττοπάθεια των Ελλήνων


 
Ορισμένοι βέβαια θεωρούν πως θα σταματήσει κάποια στιγμή η επιβολή μέτρων, επειδή η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει μηδενισθεί – ενώ δεν θα μπορούν να επιβιώσουν, εάν μειωθούν ξανά οι συντάξεις και οι μισθοί. 
Όσον αφορά το πρώτο, η θέση τους τεκμηριώνεται από τη συνεχή αύξηση των μη εξυπηρετούμενων χρεών κατά 1 δις € μηνιαία – όταν την ίδια στιγμή τα «κόκκινα χρέη» απέναντι στο δημόσιο, στις τράπεζες κοκ. έχουν υπερβεί τα 220 δις €. 

Κάνουν όμως μεγάλο λάθος, αφού τα χρήματα αυτά θα πληρωθούν τελικά από αυτούς που διαθέτουν καταθέσεις ή/και ακίνητη περιουσία – ακόμη χειρότερα στο πολλαπλάσιο, επειδή αφενός μεν αυξάνονται από τους τόκους και τα πρόστιμα, αφετέρου λόγω του ότι η ακίνητη περιουσία θα κατασχεθεί και θα πλειστηριαστεί σε εξευτελιστικές τιμές, με τους οφειλέτες να παραμένουν χρεωμένοι στο διηνεκές με τα υπόλοιπα (άρα αναξιοπρεπείς σκλάβοι χρέους των πιστωτών).


Παρά το ότι βιώνουμε όλοι για πολλοστή φορά το κακόβουλο παιχνίδι των αξιολογήσεων, καθώς επίσης των σταθερά αρνητικών εκθέσεων του ΔΝΤ, αυξάνεται ο αριθμός αυτών που πιστεύουν πως εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής λιτότητας και των μνημονίων – ενώ στην παγκόσμια οικονομική ιστορία έχει τεκμηριωθεί δεκάδες φορές, ειδικά κατά τη Μεγάλη Ύφεση του 1930 στις Η.Π.Α. ότι, καμία χώρα δεν μπορεί να εξέλθει από μία τέτοια κρίση χωρίς τα αντίθετα ακριβώς μέτρα, από αυτά που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, με κέντρο βάρους τις δημόσιες επενδύσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΡΘΡΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.