Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ.:Η σιωπή, η ανοχή , και η αποδοχή των πάντων τελείωσε οριστικά και τελεσίδικα
Κ. Επίτιμε Α/ΓΕΣ,
εκλεκτοί προσκεκλημένοι,
αναφέρομαι στις ήδη π ρ ο η γ η θ ε ί σ ε ς προσφωνήσε ις από τον απερχόμενο Πρόεδρο της Ε.Α.ΑΣ., για συντομία χρόνου.
Αγαπητοί συνάδελφοι του Σ.Ξ, της ΕΛ.ΑΣ, μέλη των οικογενειών εκλιπόντων συναδέλφων της Ε.Α.Α.Σ. ,
κυρίες και κύριοι.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τη σημερινή παρουσία σας στη τελετή παράδοσης του απερχομένου και παραλαβής του νέου Δ.Σ, όπως προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες της 19ης Φεβρουαρίου 2017. Η παρουσία σας αυτή μου προσδίδει ιδιαίτερη χαρά και αποτελεί μεγάλη τιμή τόσο για μένα, ως νέου Προέδρου της Ε.Α.Α.Σ. , όσο και για τα μέλη του νέου Δ.Σ., αλλά και του απερχομένου.

Αναλαμβάνουμε ως 9ο αιρετό Δ.Σ. της τύχες της Ε.Α.Α.Σ. σε μια πραγματικά δύσκολη συγκυρία όπου η Πατρίδα μας διέρχεται μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο με όλα τα θέματα ανοικτά, σε εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, ενώ τα θέματα που μας απασχολούν ως κλάδο δυστυχώς αντί να επιλύονται και να βελτιώνεται η κατάσταση μας δυστυχώς προστίθενται και νέα με αποτέλεσμα η δυσχερής θέση που έχουμε περιέλθει, να γίνεται δυσκολότερη και όλο ποιο επώδυνη.

Όλοι μας πικραθήκαμε και πληγήκαμε οικονομικά αλλά και ηθικά και από όλους όσους μας υποσχεθήκαν, μας χτύπησαν φιλικά στη πλάτη και τελικά αδιαφόρησαν.

Λύσεις μαγικές για την επίλυση των προβλημάτων μας δεν υπάρχει.
Αν τελικά μείνουμε στις όποιες υποσχέσεις είμαστε σίγουρα χαμένοι.
Υπάρχει τρόπος αντίδρασης σε όλα τα παραπάνω;
Αν ναι ποιος;
Οι πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. μας έδωσαν το στίγμα και μας έδειξαν το δρόμο καθώς τα μέλη μας αποφάσισαν για το τι Ένωση επιθυμούν, τι αξίζουμε και τι μπορούμε να έχουμε.
Η Ε.Α.Α.Σ. λοιπόν οφείλει να αφουγκρασθεί τα μέλη της, αλλάζοντας νοοτροπία και φιλοσοφία, χαράζοντας νέα πορεία χωρίς τις παθογένειες και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να αντιμετωπίσει τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ως μεγάλη και δυνατή, τολμηρή και αποφασιστική, ανεξάρτητη και αδέσμευτη, σεβαστή και αξιόπιστη, μαχητική και διεκδικητική , σύγχρονη και πρωτοπόρα, ανοικτή στα μέλη της και ανταποδοτική, χωρίς αποκλεισμούς και περιορισμούς, με όραμα και προοπτική, με σύγχρονο κανονισμό λειτουργίας και νομοθετικό πλαίσιο.

Η Ε.Α.Α.Σ πρέπει επιτέλους να έχει φωνή και άποψη , με προ- τάσεις και παρεμβάσεις για όλα τα θέματα του κοινωνικού γίγνεσθαι και κυρίως για αυτά που μας απασχολούν, όπως η άμυνα, η υγεία, τα Εθνικά, κοινωνικά, οικονομικά, ασφαλιστικά θέματα, την ιθαγένεια τον επικοισμό που γίνεται στη Πατρίδα μας με την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών και άλλα.

Η σιωπή, η ανοχή , και η αποδοχή των πάντων τελείωσε οριστικά και τελεσίδικά και η περίοδος αυτή θα πρέπει είναι για πάντα ερμητικά κλειστή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Αποφάσεις και πράξεις για εμάς, χωρίς εμάς τέλος.

Πρέπει άπαντες να αντιληφθούν και θα το αντιληφθούν σύντομα: . Ότι η Ε.Α.Α.Σ. είναι εδώ παρούσα και τα μέλη της παρόντα ενεργοί απόστρατοι και όχι απόμαχοι και παροπλισμένοι πολίτες. . . Ότι αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τα πάγια και διαχρονικά δίκαια αιτήματα μας.

Δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε επίλυση αυτών και αντιμετώπιση που να αρμόζει στο κύρος, την αξιοπρέπεια, τη περηφάνια μας και πάνω από όλα τη προσφορά μας στη Πατρίδα, την Ελλάδα μας.

Ενδεικτικά οι βασικοί άξονες που θα κινηθεί η Ε.Α.Α.Σ με κάθε πρόσφορο τρόπο είναι:
. Η αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπρέπειας του Έλληνα στρατιωτικού που έχει πληγεί βάναυσα, ιδίως τα τελευταία έτη.
. Η εφαρμογή στο ακέραιο των αποφάσεων του Σ.τ. Ε. και κάθε άλλης δικαστικής απόφασης.
. Η συνέχιση των δικαστικών ενεργειών μας και όχι μόνο, για τα εκκρεμούντα θέματα καθώς και κάθε νέου μέτρου που θα μας πλήττει.
. Η κατάργηση των διατάξεων του νόμου που αποσυνδέει τις συντάξεις μας από τις αποδοχές των ε.ε. συναδέλφων μας καθώς και την ένταξή μας στον ενιαίο φορέα κοινωνικής ασφάλισης.
. Η κατάργηση των ρατσιστικών ηλικιακών κριτηρίων για τη συν- ταξιοδότηση μας.
. Η κατάργηση ή έστω τη βελτίωση νόμων που στερούνται κάθε έννοιας λογικής και ηθικής όπως το άρθρο 12 του Ν.4387/16 για της συντάξεις λόγω χηρείας που έχει ως μοναδικό κριτήριο την ηλικία.
. Η χηρεία κύριοι της κυβέρνησης δεν είναι επιλογή αλλά θέλημα Θεού. Έλεος.
. Η αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας από τα Στρατιωτικά νοσοκομεία και το ΝΙΜΤΣ.
. Η ενίσχυση και η ισχυροποίηση του Μ.Τ.Σ. ώστε να ανταποκρίνεται στους καταστατικούς σκοπούς του.
. Η οργάνωση και η λειτουργία της Ε.Α.Α.Σ. κατά τρόπο που να ανταποκρίνεται στις σημερινές σύγχρονες ανάγκες και το πέρασμά της στα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. με τη δημιουργία και λειτουργία γραφείου τύπου με επαγγελματία έμμισθο δημοσιογράφο, καθώς και γραφείου υποδείξεων – προ- τάσεων και γιατί όχι και παραπόνων, γραφείου οικονομικών και δικαστικών υποθέσεων κ.α.
. Η διεκδίκηση παραχώρησης έκτασης κυριότητας ΤΕΘΑ, σε κομβικό σημείο, όπου η Ε.Α.Α.Σ. θα ανεγείρει κτήριο πολλαπλών χρήσεων που θα αρμόζει του κύρους της όπου θα στεγάσει όλες τις δραστηριότητες της εξυπηρετώντας και τις ανάγκες των μελών της και τις δραστηριότητες τάξεων, συνδέσμων κ.τ.λ.
. Η συνέχιση του Εθνικού καθήκοντος της και η τόνωση του φρο- νήματος τόσο των ε.α μελών της αλλά και των ε.ε. συναδέλφων με κάθε πρόσφορο τρόπο κάτι που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη τη περίοδο αυτή και κυρίως για τη στήριξη της άμυνας και της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας.

Πάνω από όλα η ΕΛΛΑΣ.

Αγαπητοί συνάδελφοι, δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να σας υποσχεθώ πόσα από τα παραπάνω, που ενδεικτικά ανάφερα, θα πραγματοποιηθούν
Εκείνο που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι τόσο εγώ ως Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ., όσο και οι εκλεκτοί συνάδελφοι μέλη του νέου Δ.Σ, θα κάνουμε ότι είναι δυνατό και θα αγωνισθούμε με κάθε τρόπο, μα με κάθε τρόπο, επιμένω σε αυτό, να τα υλοποιήσουμε.
Ο αγώνας μας αυτός, δεν είναι απλή υπόσχεση, ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ.
Θέλω, επιτρέψτε μου τη χρήση της λέξης θέλω αντί του επιθυμώ, να γίνει πραγματικότητα το ρητό που φέρει το έμβλημα της Ε.Α.Α.Σ. Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε και να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.
Παραμερίζοντας κάθε πικρία του παρελθόντος και παρακάμπτοντας κάθε εμπόδιο και σκοπιμότητα που μας κρατάει καθηλωμένους, να χαράξουμε μαζί σταθερή και αταλάντευτη πορεία προς τα εμπρός.
Μόνο έτσι έχουμε ελπίδα ώστε να προσβλέπουμε και προσδοκούμε σε ένα καλύτερο αύριο.
Πιστεύοντας λοιπόν στο ανθρώπινο δυναμικό των μελών της Ένωσης και τη συνεργασία όλων όσων δραστηριοποιούνται στο χώρο μας , είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει ελπίδα .
Τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά και τυχόν αποτυχία μας θα έχει αντίκτυπο σε όλους μας κάτι που δεν πρέπει να συμβεί.

Στον αγώνα αυτό που θα είναι μακρύς, ενδεχομένως και επίπονος, μπορεί να παρουσιαστούν προβλήματα και στασιμότητα, ακόμη και πισωγυρίσματα.
Για το λόγο αυτό σας θέλουμε δίπλα μας, μαζί μας συμπαραστάτες.
Κανένας δεν πρόκειται να μας χαρίσει τίποτα.
Ότι κερδίσουμε θα το κερδίσουμε με συνεχή αγώνα , και ο μόνος αγώνας που είναι χαμένος, είναι αυτός που δεν δίνεται.
Το νέο Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. είναι αποφασισμένο να τον δώσει και μαζί να τον κερδίσουμε.

Κανένας μα κανένας μας δεν περισσεύει.

Σας ευχαριστώ εκ μέρους όλου του νέου Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. για τη σημερινή παρουσία σας, η οποία μας δίνει δύναμη και κουράγια στη προσπάθεια μας για το κοινό καλό.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω, τον απερχόμενο Πρόεδρο και τα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ. για τις υπηρεσίες που προσέφεραν και να τους ευχηθώ υγεία και ότι επιθυμούν.
Να είστε όλοι πάντα καλά και καλή επιτυχία στο νέο Δ.Σ.

Την έχουμε ανάγκη όλοι.

Την έχει ανάγκη η Ε.Α.Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.