Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

«Αποκατάσταση έως το 2020 των αδικιών στους Στρατιωτικούς»


 http://staratalogia.blogspot.gr/2017/12/2020.html

Αποκατάσταση της μισθολογικής αδικίας των στρατιωτικών στο 100% της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, σταδιακά από τα τέλη του 2018 έως και το 2020, υποσχέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.


«Χρονοδιάγραμμα δεν μπορώ να σας πω, ότι μέσα στο 2018 θα το έχουμε καλύψει στο σύνολό του, αλλά πιστεύω ότι ένα μεγάλο ποσοστό θα έχει καλυφθεί μέσα στο επόμενο έτος και σίγουρα μέσα στο 2019 και το 2020» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες κάνοντας έναν απολογισμό του 2017 και πρόσθεσε: «Το 2018 είναι μια χρονιά που βρισκόμαστε κάτω από το μικροσκόπιο των θεσμών και αυτό που προέχει είναι να βγει η χώρα από αυτή τη δουλεία. Πιστεύω, όμως, ότι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορέσουμε μέσα σε αυτή την τριετία να καλύψουμε το σύνολο της υποχρέωσης αυτής».


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτόξευσε για το θέμα αυτό βολές κατά της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου λέγοντας: «Η διαπραγμάτευση που είχε κάνει με τους δανειστές δεν ήταν αυτή την οποία βγάλανε προς τα έξω. Δηλαδή δεν ήταν πληρώνουμε το 50% για να μπορέσουμε να αποδώσουμε κάποια στιγμή το άλλο 50%. Η διαπραγμάτευση που κάνανε ήταν ότι δίνουμε το 50% για να εξοφλήσουν το 100% της υποχρέωσης του ΣτΕ. Αυτή ήταν η συμφωνία την οποία κάνανε».


Στον κ. Καμμένο απάντησε ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Αθανάσιος Δαβάκης μιλώντας για «συνειδητά ψεύδη», ενώ σημειώνεται ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. έχει υποσχεθεί πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ από το 2015 χωρίς υλοποίηση μέχρι στιγμής.


Ο κ. Καμμένος παραδέχθηκε ότι οι στρατιωτικοί δεν κατάφεραν να γλιτώσουν από τις αναδρομικές μειώσεις στις αποδοχές τους λόγω αλλαγής του καθεστώτος των ασφαλιστικών εισφορών και απέδωσε αυτήν τη δυσμενή εξέλιξη στους συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας που «κάρφωσαν τους συναδέλφους τους στις Ένοπλες Δυνάμεις».

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 28/12/2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.