Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Ειδικά μισθολόγια: Ο Τσακαλώτος πήρε το "ραβασάκι" - Ποια είναι τα επόμενα βήματα;

Image

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

 Τις επόμενες κινήσεις τους, σχεδιάζουν οι ομοσπονδίες, μετά την παράδοση στον υπουργό Οικονομικών, της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που ορίζει ότι οι ένστολοι (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί κλπ) θα πρέπει να επανέλθουν σε μισθούς 2012. 


Οι αποφάσεις επιδόθηκαν εκτός από τον υπουργό Οικονομικών, και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, από την πλευρά των Σωμάτων Ασφαλείας και από την πλευρά της ΠΟΕΣ μόνο στον υπουργό Οικονομικών

Όπως είναι αναμενόμενο, με ένα τόσο ισχυρό "όπλο" στα χέρια τους, οι ένστολοι απαιτούν να αρχίσει άμεσα η διαπραγμάτευση ώστε να επανέλθουν οι μισθοί τους σε αυτά που όρισε το ανώτατο δικαστήριο.

Η δικαστική μάχη ολοκληρώθηκε και τώτα αρχίζει η πολιτική πάλη, εξηγεί στο Onalert.gr ο δικηγόρος Χαράλαμπος Μπουκουβάλας. 

Οι Ομοσπονδίες έχουν κερδίσει την θεσμικη πάλη, και τώρα είναι η στιγμή που θα αρχίσει η διαπραγμάτευση. Το "χαρτί" του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι εξαιρετικά ισχυρό και η κυβέρνηση όταν ήταν στην αντιπολίτευση, αλλά και με πρόσφατες δηλώσεις στελεχών της, έχει ταχθεί υπέρ του σεβασμού των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Από την στιγμή που της γίνεται γνωστή η απόφαση, δεν μπορεί να προχωρήσει και στην σύνταξη νέου μισθολογίου, το οποίο θα προβλέπει μισθούς κάτω από όσα ορίζει το ΣτΕ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 
http://www.onalert.gr/stories/eidika-misthologia-tsakalwtos-rabasaki-epomena-vimata/51621

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.