Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

«Κούρεμα» στις αποδοχές των Στρατιωτικών ετοίμαζε ο Μητσοτάκης ?

«Κούρεμα» στις αποδοχές των Στρατιωτικών ετοίμαζε ο Μητσοτάκης ?


Το «Π» αποκαλύπτει το έγγραφο που είχε στείλει ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στον τότε υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο

«Μαχαίρι» στις αποδοχές και κάθε είδους κοινωνικές ή άλλες παροχές των ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων ετοίμαζε το 2014 ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Το έγγραφο που είχε αποστείλει (12 Μαΐου) στον τότε υπουργό Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο,


και φέρνει σήμερα στο φως το «ΠΑΡΟΝ», επιβεβαιώνει την κοινή αντίληψη ότι οι περικοπές αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων αποτελούν... διαχρονικό «φετίχ» του. Προϊδεάζει δε για την πολιτική «σοκ και δέος» που θα εφαρμόσει σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, αν κι εφόσον πάρει στα χέρια του τη διακυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντίστοιχο έγγραφο είχαν λάβει όλα τα μέλη της τότε κυβέρνησης του Αντ. Σαμαρά. Στο σχετικό έγγραφο προς τον κ. Αβραμόπουλο, ο κ. Μητσοτάκης, επικαλούμενος τις δεσμεύσεις της χώρας έναντι των δανειστών, του ζητά να προχωρήσει στην καταγραφή όλων των μη μισθολογικών παροχών και προνομίων, των μεταβλητών αποδοχών αλλά και των παροχών σε χρήμα ή σε είδος κ.λπ. Κι όλα αυτά όχι βέβαια με σκοπό να τα αυξήσει ή για να τα επεκτείνει, αλλά φυσικά για να τα πετσοκόψει, δεδομένου ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αλλεργία με το Δημόσιο και τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ως τέτοιες αποδοχές, παροχές, κ.ά., θεωρούσε τα παρακάτω:

Άδειες κάθε είδους, οι οποίες είτε προβλέπονται από νομοθετικό ή κοινοτικό πλαίσιο είτε είναι άτυπου ή εθιμικού χαρακτήρα.

Ημερήσιες αποζημιώσεις για υπηρεσιακά ταξίδια στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό.

Κάλυψη μερικού ή πλήρους κόστους για τηλεπικοινωνίες, παροχή κινητών συσκευών.

Κάλυψη μερικού ή πλήρους κόστους για μεταφορές (μειωμένα εισιτήρια στις συγκοινωνίες, δωρεάν κάρτες διαδρομών, μίσθωση ιδιωτικών μέσων για τις μετακινήσεις κ.λπ.) ή αποζημιώσεις χρήσης ιδιωτικού αυτοκινήτου βάσει χιλιομετρικών αποστάσεων.

Κάλυψη μερικού ή πλήρους κόστους για σίτιση (μειωμένες τιμές σε εστιατόρια, κυλικεία κ.λπ.).

Κάλυψη μερικού ή πλήρους κόστους για αγορές αγαθών ή υπηρεσιών (π.χ. πρατήρια, φαρμακεία κ.ά).

Κάλυψη μερικού ή πλήρους κόστους για παροχές κοινωνικού χαρακτήρα, όπως, π.χ., παιδικοί σταθμοί, γυμναστήρια κ.ά.

Υποτροφίες μέσω συλλόγων για μαθητές, φοιτητές.

Κάλυψη ιατρικής περίθαλψης από χρηματοδοτούμενα επαγγελματικά ταμεία.

Μειωμένες ώρες εργασίας λόγω ειδικών συνθηκών, π.χ., επικινδυνότητας.

Παροχή ειδών διατροφής (π.χ. γάλα).

Παροχή ειδικών στολών.

Αντίστοιχα μακρύς ήταν ο κατάλογος με τις υποψήφιες για «τσεκούρι» παροχές που εστάλη σε όλα ανεξαιρέτως τα υπουργεία. Ύστερα από αυτό, έχουν άδικο οι χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, που όταν ακούν το όνομα του Κυρ. Μητσοτάκη... παθαίνουν σύγκρυο;

(ΠΑΡΟΝ 29/01/2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.