Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΕΑΑΣ -- Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 13

Αθήνα,26 Φεβρουαρίου 2019

        Είκοσι δύο  (22) ημέρες μετά την ακύρωση της εκδήλωσης, λόγω μη διάθεσης του αμφιθεάτρου «Ιωάννης Καποδίστριας» από το Πολεμικό Μουσείο (ΠΜ)  και ενώ για το υπόψη  θέμα ασχολήθηκαν εκτενέστατα όλα τα ΜΜΕ  ,καθώς και τη σφοδρή αντίδραση  της  συνδιοργανώτριας   ΕΑΑΣ με κάθε πρόσφορο τρόπο, ο  Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Αποστολάκης , προφανώς λόγω μη ορθής πληροφόρησης του από τους υπευθύνους του ΠΜ,  με  έγγραφό του προς τη Βουλή των Ελλήνων , με ημερομηνία 19 Φεβ. 2019  , σε απάντηση σχετικής ερώτησης που κατέθεσαν δύο (2) βουλευτές, με θέμα «Απαγόρευση εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών» , όπου  μεταξύ των άλλων αναγράφει: «… σας  γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία   τέθηκαν υπόψη μου από τη διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου…….. σε επικοινωνία που ακολούθησε  μεταξύ της ΕΑΑΣ και του Μουσείου την παραμονή της εκδήλωσης, λόγω της   επικαιρότητας και της γενικότερης έκτασης του θέματος, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν  σημαντικά ζητήματα ασφάλειας, τόσο ως προς τους συμμετέχοντες όσο και ως  προς το προσωπικό και τα εκθέματα του Μουσείου. Για το  λόγο αυτό η ΕΑΑΣ  ζήτησε την αναβολή της εκδήλωσης».

       Η Ένωση σεβόμενη το θεσμικό και μόνο ρόλο του κ. Υπουργού και τη διαφύλαξη του κύρους του ως  πολιτικού  προϊστάμενου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  ,δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο τα παρακάτω:

       - Η ΕΑΑΣ με έγγραφό της με ημερομηνία 10 Ιαν. 2019, αιτήθηκε τη διάθεση του αμφιθεάτρου για την υλοποίηση της υπόψη εκδήλωσης.

      - Συμμετείχε ως συνδιοργανώτρια σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες  ,για την απρόσκοπτη και επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης.

     - Ποτέ με δική της πρωτοβουλία δεν επικοινώνησε για το υπόψη θέμα, με το Πολεμικό Μουσείο.

           - Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, την  παραμονή της εκδήλωσης, δέχθηκε  δύο (2 ) τηλεφωνήματα από εκπρόσωπο του Π Μ. Το πρώτο τις μεσημβρινές ώρες, όπου πληροφορήθηκε για πρόβλημα διάθεσης του αμφιθεάτρου του Π Μ και το δεύτερο  τις απογευματινές ώρες , με το οποίο του έγινε γνωστή  η οριστική απόφαση περί μη διάθεσης, χωρίς να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις .

        Η ΕΑΑΣ εκφράζει την έκπληξη και απορία της, για μια ακόμη φορά, για τη ματαίωση της εκδήλωσης, αλλά και για την απάντηση του κ. Υπουργού  στους ερωτώντες  Βουλευτές και λυπάται για τα αναγραφόμενα σε αυτή.

        Η ΕΑΑΣ αναπτύσσει ήδη πρωτοβουλίες για πραγματοποίηση της υπόψη εκδηλώσεως ,σε  χρόνο και τόπο που θα καθορισθεί ,  με τους ίδιους συντελεστές, εάν και εφόσον το επιθυμούν, καθώς  και πιθανή πρόσκληση νέων για συμμετοχή.
                                                                                                             
                                                                                                                 Για το ΔΣ/ΕΑΑΣ
                                                                                                                      Ο Πρόεδρος
                                                                                                                   Αντγος ε.α. Βασίλειος Ροζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.